Presentació a l’Alguer del llibre La Nazione Catalana. Storia, Lingua, Politica, Costituzione nella Prospettiva Plurinazionale

Lo públic italià amb la publicació del volum  La Nazione Catalana. Storia, Lingua, Politica, Costituzione nella Prospettiva Plurinazionale,  a cura de Jorge Cagiao y Conde, Gennaro Ferraiuolo i Patrizio Rigobon, té a disposició una obra d’extrema actualitat que ufri al lector interessat les informacions fondamentals per comprendre la situació política i social de la Catalunya del sècul XXI.

Lo llibre és estat presentat per la primera volta al mes de nadal del 2018 a Siena, en ocasió del XII Congrés Internacional de l’Associació Italiana d’Estudis Catalans, i ara l’Òmnium Cultural de l’Alguer i la Llibreria Il Labirinto, amb la col·laboració de l’Ofici de l’Alguer de la Delegació d’Itàlia del Govern de Catalunya, ufrin al públic alguerés la presentació d’aqueix llibre important sigui per la qualitat dels sínguls artículs dels diversos autors sigui per l’anàlisi exhaustiva que resulta del sou caràcter interdisciplinari: història, història literària i cultural, antropologia, teoria política i dret dialoguen en aqueixa obra per donar forma a una anàlisi completa i rigorosa.

La presentació tenguerà lloc divendres 15 de març, a les sis de la tarda, en la Sala Mosaic del Museu Arqueològic de la Ciutat, amb la presència  de Patrizio Rigobon, u dels curadors  del volum, docent a la Universitat Ca’ Foscari de Venècia. L’acompanyaran en la presentació Esteve Campus, president de l’Òmnium Cultural de l’Alguer, Vittorio Nonis de la Llibreria Il Labirinto i Gustau Navarro Barba, responsable de l’Ofici de l’Alguer de la Generalitat de Catalunya.