Calendari en alguerés 2024

És eixit lo Calendari en alguerés 2024.
Lo títol del Calendari d’enguany és Pardals i pardalets: dotze pardals, u per cada mes, triats entre els més comuns en lo territori de l’Alguer i fins i tot en los jardins de la ciutat, amb el nom popular alguerés, una descripció en alguerés i una foto a colors. Lo nom alguerés d’aqueixos animals, a poc a poc, s’està perdent i una publicació a la portada de tots, com un calendari, que entra en tantes cases, pot ajudar a fer-los arrecordar a la gent gran i a fer-los conèixer als més joves.
Aqueixa publicació naix amb la intenció d’ésser un exemple de “ús normal” de la nostra llengua, no sol en forma oral ma també en forma escrita. L’alguerés pot ésser emprat en tots los àmbits i, com en aqueix cas, també per descriure los pardals presents en lo nostro territori emprant un llenguatge científic-divulgatiu fàcil fàcil, a mesura de les famílies alguereses, i no sol.
Lo Calendari en alguerés, com los altros anys, és estat projectat i realitzat de Carla Valentino, escriptora, traductora, ensenyant i vicepresidenta de l’Òmnium Cultural de l’Alguer; fa part del projecte cultural “Joves i llengua algueresa” programació 2023/2024 de l’associació Òmnium Cultural de l’Alguer, financiat de la Fondazione di Sardegna; és estat publicat de Edizioni del Sole.
Se pot trobar en la sede de l’Òmnium Cultural de l’Alguer, al carrer de La Marmora 64, lo dilluns i lo dimecres a la tarda, de les sis a les set i mitja, i lo divendres al maití de les deu i mitja a migdia. Per més informacions se pot escriure a: omnium.alguer@gmail.com