Presentat lo llibre de Carla Valentino “Cullera de Taula. La cuina de casa mia.”

Divendres 27 de gener del 2023, a les sis de la tarda, en la sede de l’Òmnium Cultural de l’Alguer, carrer de La Marmora, 64, a l’Alguer, és estat presentat lo llibre de Carla Valentino Cullera de Taula. La cuina de casa mia.

En la presentació l’autora escriu: “Cullera de taula és un llibre de receptes que però, en realtat, vol ésser un llibre de llengua, o millor, un llibre en lo qual la llengua és l’ingredient principal i imprescindible. Pensat per recuperar un lèxic familiar que, a poc a poc, s’està perdent. I també per transmitir, en forma escrita, lo que de sòlit se transmitiva sol oralment. És important que una llengua se parli. Però és important també que una llengua s’escrivi i que se lligi!”

Aqueixa no és la primera publicació de l’autora amb receptes de cuina emprades per fer divulgació de l’alguerés. Ja al 2019, al 2020 i al 2021, ha realitzat, per l’Òmnium Cultural de l’Alguer, lo Calendari en alguerés amb les receptes.
Carla Valentino és vicepresidenta de l’Òmnium Cultural de l’Alguer, és ensenyant de alguerés, traductora i autora. Oltres a diverses traduccions per entitats públiques i privades, ha traduit integralment en alguerés de la llengua original obres literàries coneixudes com Lo Petit Príncip de Antoine De Saint-Exupéry, Història d’una lloca marina i de la gata que li ha emparat a volar, de Luis Sepúlveda i L’home que plantava arbres, de Jean Giono, totes tres publicades de Papiros Edicions, de Núoro.

Cullera de Taula és estat publicat de Edicions del Sol per l’Òmnium Cultural de l’Alguer i fa part del projecte “Valorizzazione del catalano di Alghero e sue potenzialità sociali, culturali ed economiche” cofinanciat de la Fondazione di Sardegna.La presentació del llibre a la qual eren presents numeroses persones és estada organitzada de l’Òmnium Cultural de l’Alguer amb la col·laboració de l’Ofici de l’Alguer de la Generalitat de Catalunya.
Lo llibre se pot trobar, oltres que en la sede de l’Òmnium Cultural de l’Alguer, en les llibreries de la ciutat.