Kurds I Catalans: dos pòpuls als quals és negada la llibertat

Mentres lo món assisti impotent a l’extermini dels Kurds de part del govern turc, al cor de la democràtica Europa, després de dos anys de presó preventiva pels indagats, arriba la sentència que reporta l’Espanya en l’època obscura de la dictadura de Francisco Franco. De fet, la Suprema Cort espanyola, ha fet públiques les pesants condemnes per 9 líders polítics i de la societat civil catalana, condemnes que van dels 9 als 13 anys de presó més la interdicció dels públics oficis, per un total de, més o manco 100 anys de pena. Entre ellos, la Presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, condemnada a 11 anys i sis mesos per haver permitit que en l’aula del Parlament català se parlessi de les votacions per l’autodeterminació i el President d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, condemnat a 9 anys de reclusió per sedició, després d’haver participat a les manifestacions pacífiques en plaça.
Lo President Jordi Cuixart, avui declara que “ni la presó ni la repressió seran mai la visualització de cap derrota, sinó un pas més en la lluita per l’exercici d’aquests drets fonamentals avui greument condemnats”
L’autodeterminació dels pòpuls és un principi inalienable que interessa totes aquelles populacions a les quals ve negada, amb accions repressives, l’afirmació dels fondamentals drets civils, la possibilitat de decidir del propi futur. Lo que avui subeix lo pòpul kurd d’una part i aquell català de l’altra, comporta una mobilització pacífica i democràtica, partint de les realtats locals per arribar a la comunitat europea i internacional.
Òmnium Cultural de l’Alguer, que ha denunciat i condemnat lo que és succeit en Catalunya ja del 2017, convida totes les institucions locals, lo Síndic de l’Alguer, lo President del Consell Regional i el President de la Regió, les organitzacions democràtiques presents a l’Alguer i en tota la Sardenya a fer sí que actuïn iniciatives de condemna en los confronts del Govern espanyol. i en solidaritat dels condemnats injustament.
Òmnium Cultural de l’Alguer proponguerà una manifestació unitària pública de denúncia de les accions repressives actuades també avui contra el pòpul català i de solidaritat amb els 9 condemnats injustament.