Premi Fundació.cat 2019

Lo projecte presentat de l’Òmnium Cultural de l’Alguer entre els vencidors de la  Convocatòria Oberta 2019 de la Fundació PuntCat

La Fundació PuntCat és una entitat privada catalana, sense finalitats de lucre, titular del domini internet “.cat”. Escopo de la Fundació és incentivar activitats que se refereixen a la promoció i a la gestió del domini “punt cat”, i, a través d’aqueix domini, incrementar l’ús de la llengua catalana en la reda internet.

A mes de febrer 2019 la FundacióPuntCat ha publicat lo bando de la Convocatòria Oberta 2019, per subvencionar projectes de realitzar en internet utilitzant lo domini “.cat”.  L’Òmnium Cultural de l’Alguer ha participat al concurs presentant un projecte que preveu la creació d’una pàgina web, en alguerés (català de l’Alguer), en la qual estudiosos i apassionats de la llengua i de la cultura catalana de l’Alguer puguin publicar estudis, artículs i reflexions. Una secció de la pàgina siguerà dedicada a la divulgació de les publicacions de Rafael Caria, oportunament digitalitzades. En una altra secció trobaran lloc les publicacions i el material didàctic produït de l’Òmnium Cultural de l’Alguer en més de 20 anys d’activitat vàries, entre les quals l’ensenyament de l’alguerés en les escoles públiques i privades, de l’escola de la infància a l’escola secundària de primer grau, per més de deu anys.

Lo projecte de l’Òmnium Cultural de l’Alguer és u dels 8 projectes seleccionats i subvencionats triats de la comissió examinadora entre 111 projectes presentats a la Convocatòria Oberta 2019.

Los projectes vencidors són estats proclamats, amb un acte solemne, dijous 16 de maig, en la Sala d’Actes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a Barcelona, a la presència del directiu de la Fundació, dels membres de la comissió i dels representants de les entitats que els han presentats.

Amb aqueixa nova pàgina web, l’Alguer guadanyarà  un important mitjà de comunicació, difusió i debàtit en llengua algueresa, internacional i de alt livell cultural.