Calendari en alguerés 2022

L’Òmnium Cultural de l’Alguer ha publicat lo Calendari en Alguerés 2022.

Enguany lo Calendari és enriquit de la descripció en alguerés, amb fotos a colors, de algunes plantes espontànies presents en lo territori de l’Alguer i, en general, en quasi tota la Sardenya. Lo nom en alguerés d’aqueixes plantes, a poc a poc, s’està perdent i una publicació, com lo Calendari en Alguerés, que entra en tantes cases, pot ajudar a fer-los arrecordar a la gent gran i a fer-los conèixer als més joves.

Los textos i les fotos són de Carla Valentino, vicepresidenta de l’Òmnium Cultural de l’Alguer.

Aqueixa publicació vol ésser un exemple de “ús normal” de la nostra llengua, no sol en forma oral ma també en forma escrita. L’alguerés, lo català de l’Alguer, pot ésser emprat en tots los àmbits i, com en aqueix cas, també per descriure les plantes espontànies del territori emprant un llenguatge científic-divulgatiu fàcil fàcil, a mesura de les famílies alguereses, i no sol.

Lo Calendari se pot trobar a la sede de l’Òmnium Cultural de l’Alguer, al carrer de Sant Agustí 18/A, lo dilluns de les quatre i mitja a les sis de la tarda, lo dimarts i el divendres de les deu a migdia i mitja hora.

Desembre 2021