Edició especial de “Lo Petit Príncip” en alguerés, publicada en ocasió dels 120 anys de la nàixita de Antoine de Saint-Exupéry

En aqueixos dies l’Òmnium Cultural de l’Alguer ha consegnat al Parc Natural Regional de Port Comte les còpies de l’edició especial de “Lo Petit Príncip”, traducció en alguerés a cura de Carla Valentino de “Le Petit Prince” de Antoine de Saint-Exupéry.
Una edició especial publicada a juny del 2020, gràcies a la col·laboració de l’editor activista Diegu Corràine, director de l’editorial sarda Papiros, celebrativa dels 120 anys de la nàixita de l’escriptor-aviador,  amb les il·lustracions originals de l’autor a colors i amb una petita biografia enriquida de notícies a damunt del període que Saint-Ex ha passat a l’Alguer, poc primer de descomparir per sempre.

L’Òmnium Cultural de l’Alguer ha volgut realitzar aqueixa publicació sobretot per fer sí que los visitadors del MASE (Museu Antoine de Saint-Exupéry), ubicat a dins de la Torre Nova de Port Comte, i tots los col·lecionistes i apassionats,  tenguin a disposició l’obra més coneixuda de  l’escriptor en allà celebrat, traduïda en la llengua del lloc que Saint-Ex ha freqüentat.

Arrecordem que A. de Saint-Exupery, aviador oltres que escriptor, al 1944 feva part de l’esquadrilla francesa del Grup de Recognició Aèrea II/33, amb base a l’aeroport militar de Fertília, i que per més o manco tres mesos, fins al 18 de juliol d’aquell any, ha vivit en una casa a costat de la Torre Nova. I aquell lligam amb el territori, també si sol idealment, continua fins als dies d’avui.

Oltres que amb el MASE, lo Parc Natural Regional de Port Comte i l’Àrea Marina Protegida Cap de Caça -Ísola Plana,  celebren Saint-Exupéry i Lo Petit Príncip a dins de la Casa del Parc amb una exposició artística permanent i amb una aula didàctica multimedial.
L’edició especial de “Lo Petit Príncip” és estada realitzada gràcies  al contribut de la Fundació de Sardenya i a la convenció entre l’Òmnium Cultural de l’Alguer i el Parc Natural Regional de Port Comte, i se pot trobar, oltres que al MASE, en les llibreries de l’Alguer.