Inaugurada la nova sede de l’Òmnium Cultural de l’Alguer

Dissabte 8 de octubre és estada inaugurada la nova sede de l’Òmnium Cultural de l’Alguer, al carrer de La Marmora, 64. A fer los honors de casa lo President, Stefano Campus, la Vicepresidenta, Carla Valentino, lo Tresorer, Giuseppe Piga, i els consellers, Maria Rosa Martinelli i Antonello Stagnaro, oltres als socis de l’associació.

A la cerimònia eren presents lo Síndic de l’Alguer, Mario Conoci, lo President del Consell Regional de la Sardenya, Michele Pais, lo President de Òmnium de Barcelona, Xavier Antich, acompanyat de la Tresorera, Marta Garsaball i de les conselleres, Natàlia Touzon, Marina Gallés i Montse Ortiz; i també, més de quaranta representant de diverses sedes territorials de Òmnium de tota la Catalunya i els representants de les associacions culturals de la Ciutat.

A la tarda, al Teatre Cívic “Gaví Ballero”, ple ple de gent, ha tengut lloc l’acte cultural  “Anem vers los 30 anys mirant al futur”. A la primera part, de conferència, són intervenguts  Xavier Antich,  Guido Sari, soci fundador de l’Òmnium Cultural de l’Alguer, Andreu Bosch, primer lector de català a la Universitat de Sàsser, col·laborador i promotor cultural de l’associació durant los primers anys, Stefano Campus i Carla Valentino, que ha també coordinat los intervents i presentat la tardada.

Després, un concert dels cantants catalans Mireia Vives i Borja Penalba i dels algueresos Franca Masu i Claudio Gabriel Sanna, acompanyats dels musicistes Salvatore Maltana i Luca Falomi, amb cançons de la tradició catalana i algueresa i també del repertori personal dels artistes.

L’obertura de una nova i moderna sede arriba a la vigília dels 30 anys de vida de l’Òmnium Cultural de l’Alguer. En aqueixa ocasió són estats renforçats los lligams i los raports de col·laboració entre l’associació algueresa i la “germana gran” de Catalunya. I després de l’acte del 8 de octubre continuaran amb diverses iniciatives finalitzades a la tutela, promoció i transmissió de l’alguerés o català de l’Alguer.

La sede siguerà oberta als socis i a totes aquelles persones que volen prendre contacte amb l’Òmnium Cultural de l’Alguer, lo dilluns i el dimecres a la tarda, de les cinc a les set; lo divendres al maití, de les 10 a les 12.